det årliga pepparkaksbaket

Idag har jag och mamma varit hos mormor och morfar och bakat pepparkakor. Det var mysigt och när vi väl var färdiga så hade vi fått ihop några burkar. Vi stannade även på middag och pappa kom också förbi och tog sig en matbit. mycket trevligt.
Jag har äntligen fått ihop mig en liten önskelista också, jag menar det är ju inte särskilt enkelt, var ganska mycket lättare när man var liten. Då brukade jag kolla i alla leksakstidningar och sätta kryss vid varje sak jag ville ha - vilket ledde till att det blev ganska många önskningar, HAHA mycket skit alltså.

Nu däremot är det några få dyra saker som man vill ha. Har kommit fram till att jag behöver en större säng och en platt tv till mitt rum. Förutom det så vore det skoj med nytt löshår, prenumeration på veckorevyn och presentkort.

Har dessutom några tankar på vad min kära familj ska få, så nu är det bara att handla. Gud så skönt när allr ät handlat.. haha.

puss

sitter och läser

Det var länge sedan jag läste en bok, en tjock bok, en bok för att jag ville, inte för att jag var tvungen. Herregud vad skönt det är att läsa, så sorgligt att jag har bytt ut allt vad böcker heter mot INTERNET och FILMER. nu ska det ske en ändring.

puss

ingen praktik idag

Idag kom jag inte längre än till läggesta. mitt kort fungerade inte på bussen så när jag kom till läggesta så snackade jag med kassören som ville att jag skulle betala mer pengar (inte en chans) och sen missade jag tåget. Satte mig och väntade på nästa som skulle gå om en och en halv timme typ. 2 timmar senare ropade dom upp att tiderna var preliminära och tågen kunde ställas in och massa skit. så jag ringde min praktik, ringde mamma och sen gick jag hem. fan vilken skön känsla det var att bara skita i allt och gå hem.

puss

för dig ska jag göra det tusen gånger om


puss

söndagsmorgon

I vanliga fall så brukar jag inte tycka om söndagar något vidare, men idag känns det... BRA.
har haft sovmorogon och nu ligger jag kvar i sängen och myser med vovvven samtidigt som jag äter en suverän frulle och tittar på barnen i bullerbyn.


PUSS

choklad, jonteboy och rihanna

nu är chokladfondyn slukad och humöret är relativt bra. det där med att choklad är bra för humöret kanske stämmer? tror det var idag som dom pratade om det på radion, att man mådde bra av typ 24g mörk choklad om dagen eller något. vilken kanonmedicin säger jag.

tror jag ska träffa jonteboy ikväll, ta en liten promenad i det äckliga vädret eller något.

puss på er. här har ni en schysst uptempo låt med rihanna.


chokladfondue

JA TACK <3


puss

röda läppar is hot hot hot

eller?




puss

jag orkar inte

det här kommer aldrig att fungera, jag saknar dig alldeles för mycket.

/skönt med helg iallafall.

stilar

det finns sjukt många stilar och jag lyckas aldrig hitta någon som passar mig, är inte det konstigt?




puss

galen vecka, galet liv, galen tjej

Hej?
vet inte vart jag ska börja haha, tror fan jag punktar upp eländet
. pendlar till etuna och hem varje dag
. snöstorm
. regn, vilket ledde till slask såklart
. praktik
. 6 promenader om dagen med ca 9 olika hundar varje dag = typ 30 promisar på 5 dagar (promenader med egen hund borträknade)
. tappat mitt svindyra pendlarkort och nu ska jag köpa ett nytt för vilka pengar???????
. något fattas i mitt liv men jag vet inte vad
. är otroligt känslosam
äsch skit samma. who cares. inte jag.

ikväll har jag varit hemma (surprize!) och tagit det lugnt. jag och m & f drack glögg och hade det mys. tittade på the notebook. men nu börjar kvällen gå mot sitt slut.
ska lyssna på musik nu, och ladda ner my sassy girl, den e mys. sen ska jag sova.


puss


Mad fucking world


puss

kärlek

Vad vore världen utan familj, vänner, släkt och andra fina människor?
svar: Inte ett skit.

Tack för att ni finns. (ja, jag kanske är lite touched av kvällens idoltema. hö-hö).

Förra fredagen var det badtunna med jonte och denna fredag blev det qualitytime och shopping med hannis. Jag köpte ingenting nödvändigt alls, eller jo. ett jävla pendlarkort för tolvhundra. dumma praktik. Annars blev det underkläder, nagellack och lite annat krims krams (y.

21a dec kommer Tobias Tysklind till Sverige. (shit, det är ju typ julafton då, eller nästan iallafall)

puss

Ideér till er med halvlångt, trist hår

Det är inte långt, inte kort, bara mittemellan. Inspireras av stjärnorna och förvandla ditt hopplösa, halvlånga hår till en succé!

Malin Åkerman satsade på en annan hårfärg, Gwyneth Paltrow har gärna glamourlockar. Jessica Alba klippte till med en lugg och Heidi Klum kör på den klassiska uppklippta pagen.

Här får du tipsen som gör att även du kan gnistra som en stjärna i ditt halvlånga barr!

Julia Klingener

Byt hårfärg som Malin Åkerman

Varför?

Foto: AP

Vem har sagt att blondiner har roligare? I år verkar det som om de rödlätta, karamellfärgade brunetterna skrattar mest. Dessutom ger den kashmirbruna färgen omedelbart värme till ansiktet.

Passar
Dig som har ett klassiskt skandinaviskt råttfärgat hår.

 

Expertens tips:
– Den här lyxbruna färgen är svår att få till själv, så jag rekommenderar starkt att du går till salong och får håret färgat. Då bör färgen hålla sig i minst tio veckor framåt, säger Tomas Edlund, chefsstylist på Wella.

Stajla:
Satsa på massor av glansprodukter, eftersom nyansen i sig är ganska kontrastlös. Har du tunt hår rekommenderar Tomas Edlund att du lägger i en droppe glansserum i moussen innan du fönar håret. Då får du direkt den där gnistrande kamerablixteffeten som gör frisyren lyxig.

Gwyneth Paltrows glamourlockar

 

Foto: AP
Varför?
Inget skriker fest så mycket som glamouröst tvinnade lockar. En plattång är det enda verktyg du behöver!

Passar
Dig med relativt tunt och poröst hår. Ju tjockare håret är, desto lättare tyngs lockarna ned.

Stajla:
– Använd sprejmousse i handdukstorkat hår för volym och stadga. Föna håret torrt. Ta en slinga hår, vira den ett halvt varv runt plattången och dra sedan tången långsamt utåt längs slingan medan du böjer den inåt. Vinkla tillbaka tången när det är cirka fyra centimeter kvar av hårslingan så får du en rak topp. Spreja slingan och lägg den åt sidan. Jobba dig succesivt igenom slinga för slinga tills hela håret är lockat. Avsluta med att spreja över hela håret för extra hållbarhet, säger Tomas Edlund.





Klipp lugg som Jessica Alba

Foto: All Over Press
Varför?
Den långa draperade luggen är ett av årets starkaste uttryck. Luggen ger symmetri till ansiktet och skapar omedelbart en trendig look med karaktär.

Passar
Dig som har halvtjockt till tjockt och relativt rakt hår.

Expertens tips:
– Den här luggen kräver framför allt att du har en bra relation med din frisör, eftersom du måste underhålla den minst var tionde dag, säger Tomas Edlund.

– Längden måste vara perfekt, luggen ska sticka i ögonfransarna. Blir den för lång är risken att du ser ut som en biologilärarinna och blir den för kort kan det lätt se präktigt ut.

Stajla:
Lägg mousse i handdukstorkat hår och forma sedan luggen med fingrarna
när du fönar håret. Det ger håret en nonchalant känsla och en frisyr som håller i flera dagar.

Uppklippt page som Heidi Klum

 

Foto: AP
Varför?

Uppklippta längder ger håret mer volym och en änsla att det är tjockare än det kanske är. Det skapar också illusionen av ett ansiktslyft – det får dig helt enkelt att se piggare ut.

Passar

Dig som har relativt tunt hår med lite självfall.

Expertens tips:

– Det här är en frisyr för den som inte vill lägga flera timmar framför spegeln på morgonen. Duscha, handdukstorka, lägg i mousse och låt håret självtorka så är du klar att gå. Den enda risken är att frisyren lätt åker upp i en tofs – så se till att den alltid är i rätt längd, där den precis kittlar axlarna, säger Tomas Edlund.



Stalja:

Böj in topparna med hjälp av en plattång. Vill du ge frisyren mer glamour kan du även föna längderna inåt eller utåt med en medelstor rundborste.

Inga genvägar till långt hår

– Se till att klippa topparna regelbundet. Medan håret växer är det viktigt att bygga upp kvaliteten med bra, djupgående inpackningar. Ät allsidigt så mår håret bra. Håret växer däremot inte snabbare md hjälp av vitaminer, säger Petra Lundin, toppstylist på Björn Axén.

puss


Me




Det här är jag - sorgligt men sant ;)
puss

VALPAR

PÄRLANS VALPAR FÖDDES 28 OKTOBER - 5 HANAR OCH 2 TIKAR,
I lööööööve it.

Ch Nickelbys Private Collection

HD A ED ua är parad med
Ch Woolpack's Quality Zweet HD A
Inaveslgrad 5 gen: 1,8%



Gud vad underbart det hade varit med en beardisvalp nu. JAG VILL JAG VILL JAG VILL. Men det går inte.
Tur att man kan åka och gulla med dom snart iallafall:')

puss


JAG VILL TILLBAKA NU





puss

ett par videoklipp gjorda av nära vänner till charlie.

Charlie jag tänker på dig!





puss

regn och onödiga(?) funderingar

Är det bara jag som glädjs av detta regnande?
- Jag tycker iallafall att det är skönt. Det är mysigt att komma in i värmen igen efter promenaderna och man slipper ha dåligt samvete över att man inte gör så mycket nytta.

jaja.

Jag är så trött på mitt hår.
Vad ska jag göra för att liva upp det?
. Färga?
. klippa?
. slinga?
. raka?
. köpa löshår igen?
. lugg?


jag i löshår och dessutom brunt hår.

jag i löshår

nu för tiden så har jag blont, halvlångt och ganska tråkigt hår.
hm.. lät ju verkligen skoj.

puss

Så blir du bra på bild

Så blir du bra på bild!
Alla kan faktiskt bli bra på bild - tro det eller ej.
Det handlar bara om att öva framför kameran. Veckorevyns Tyra Sjöstedt ger sina bästa tips!

 

Tips 1. Hitta din snyggsida och din fotomin! Jag tror att alla har hört uttrycket "Nej jag måste byta sida, det där är min fula sida"… Börja med att hitta din "snyggsida". Det kan ha göra med hur ditt hår ser ut- vilken bena du har, hur dina ögonbryn ser ut. Ja, det finns oftast alltid en sida som känns bättre att visa framför kameran! När du hittat din sida så kan du öva på en fotomin. Känns det mest bekvämt med att le, ha stängd mun eller att le halft? Använd självutlösaren på kameran för att testa olika miner.

Tips 2. Hitta en bra vinkel! Har du kortare ben så ser de längre ut om du tar bilden lite underifrån. Har du långa ben, kan du ta bilden lite uppifrån. Har du lite större armar: Håll armarna ut från midjan - inte intill kroppen. Tvärtom om du har smala armar.

 
 
Här kan ni se hur man kan förändra intrycket av hur stor man är. Vill man se större ut, då kan man pressa armen lite mot kroppen. Vill du se smalare ut så sätter du bara handen på midjan.

Här kan ni se hur man kan förändra intrycket av hur stor man är. Vill man se större ut, då kan man pressa armen lite mot kroppen. Vill du se smalare ut så sätter du bara handen på midjan.

Tips 3. Få liv i dina ögon! Öva så här för att få till en intensiv blick: Stå framför spegeln. Le jättestort och kolla i spegeln hur dina ögon förändras. Det blir automatiskt liv i blicken när du ler! När du ser skillnaden så gör du helt enkelt så att du ler, sedan sluter du munnen men försöker ha kvar samma blick som du har när du ler. Här gäller det också att öva, men det går ganska snabbt att lära sig.

Tips 4. Om du ska ta en allvarlig bild så kan det bli bättre om du öppnar munnen lite istället för att ha den helt stängd. Det kan lätt se spänt ut då. Om du är spänd när du ska vara med på ett foto så kan du ta ett djupt andetag för när du andas ut då så ser du som mest avslappnad ut.

Tips 5. För att se smalare ut så kan du ställa dig från sidan lite, och sedan sätta händerna på midjan. Om du tvärtom vill se större ut på bilden så kan du ha armarna vilandes mot kroppen. Framhäv dina kurvor genom att stödja kroppen på ena benet.

 
Blicken är A och O. Försök att förmedla olika känslor med din blick.

Blicken är A och O. Försök att förmedla olika känslor med din blick.

Tips 6. Hitta ljuset. Du ska alltid stå med ansiktet mot ljuset. Då får du ljuset rakt i ansiktet och det ger inga skuggor. Kommer det skuggor från näsan så är det lätt att näsan ser mycket större ut än vad den är...

Tips 7. Få kontroll över din kropp och ditt ansikte! När du har övat och övat så kommer du att inse hur du ska stå med kroppen- det svåra är att få armar, ben och ansikte att matcha med varandra. Försök bemästra en del av kroppen i taget- sedan kan du försöka pussla ihop allt. När du övar på hur du ska se ut i ansiktet- strunta då i kroppen. När du känner dig säker på det hela så kan du börja med att få kontroll över en helhetsbild.

Tips 8. Tänk dig in i rollen. Vilken känsla vill du förmedla? Det handlar framförallt om din blick i första hand. Försök förmedla olika känslor genom att jobba med din blick.

puss


dear john


 
ganska bra film faktiskt, och jag gillar verkligen översta låten.
puss

RSS 2.0